Oud nieuws t/m zomer 2013

Van maandag 29 juli t/m vrijdag 16 augustus zijn er in verband met de zomerstop geen lessen op de rijverenininging.
Tevens wordt door firma Agterberg onze bodem geprepareerd waardoor in week 32 en 33 de bak niet gebruikt kan worden.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie.Jenny van den Burg won zondag 26 mei de 2e plaats tijdens het M springen in Kootwijk met Spain in Vein


Stefanie van den Brink wint GP Young Riders Deauville

26 mei 2013

Stefanie van den Brink won vanmiddag met Wapper de Grote Prijs van Deauville voor Young Riders. Ze rekende in de barrage af met haar enige opponent Thibault Pigeon. Bij de junioren was er succes voor Nederlands kampioen Kevin Jochems. Hij werd vierde in de Grote Prijs voor junioren met Ma Cherie.

“Wapper sprong vandaag weer heel goed. Dat doet hij eigenlijk altijd. Het eerste parcours liep heel mooi. Alles moest wel kloppen, want het was hoog en de oxers breed. Ik reed als vijfde binnen en was de tweede foutloze. Ik had verwacht dat er veel meer foutloos zouden blijven, dus dat zegt wel dat het een zwaar parcours was”, kijk Stefanie terug op het basisparcours. “Die Franse jongen reed voor me en reed een mooie, vlotte barrage. Ik heb gewoon goed doorgereden en won.”
Stefanie reed met Wapper vrijdag middag al een sterke foutloze ronde in de landenwedstrijd. “Dit is een mooie opsteker richting het EK. Wapper had al een tijdje geen zware wedstrijd meer gelopen en dan is dit wel weer een heel goed begin”, aldus een gelukkige winnares. Broer Dennis liep in de eerste omloop van de Grote Prijs met Royal Dream tegen een springfout aan en werd vijfde.

Bij de junioren plaatsten veertien combinaties zich voor de Grote Prijs. Vier bleven er in de barrage ook foutloos en dat het spannend was laten de tijden zien. De Belgische winnaar Beau Vandousselaere en Cacharel van de Slaring finishten in 51.15. Nummer vier Kevin Jochems kwam met Ma Cherie over de finish in 51.76. Niels Knape, vrijdag nog lid van het winnende team in de landenwedstrijd, werd zesde met BMC Veyron.Teus van den Brink nieuwe selecteur SFN
 

Dennis met 3 paarden naar Outdoor Gelderland

Dennis van den Brink won op 20 april in zijn carrière bij de junioren en young riders zijn derde medaille op het Nederlands kampioenschap in Mierlo. Hij reed met zijn paard Royal Dream al twee Europese kampioenschappen bij de junioren, won er teamzilver en zou vorig jaar zijn EK-debuut bij de young riders maken. Een blessure van Royal Dream drie dagen voor vertrek, dwarsboomde de plannen. Dit jaar is de blik opnieuw gericht op het EK van 21 tot en met 24 juli en Outdoor Gelderland past uitstekend in de voorbereiding daarop. De routine die paard en ruiter op dat hoge niveau kunnen opdoen, komen goed van pas op de kampioenschappen.

‘Ik neem drie paarden mee naar Arnhem, waaronder in elk geval Royal Dream en Wennemars,’ kijkt Dennis van den Brink uit naar Outdoor Gelderland, waar hij het zal opnemen tegen internationale kampioenen als Jos Lansink, Jeroen Dubbeldam, Edwina Tops-Alexander en Cian O’Connor. ‘Royal Dream is eindelijk terug van de blessure en springt komend weekend in Lommel, België, haar eerste 1.40m parcours weer. Wennemars zal ik op Outdoor Gelderland gaan inzetten voor de hoogste rubrieken. Hij is in topvorm en mijn nummer één voor het EK, maar ik heb Royal Dream nu ook weer achter de hand.’
Bron: de Hoefslag
Nienke Onland prijkt met haar zelf opgeleide Adel. Vrouwe op de vernieuwde site van de KNHS.
Tijdens Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, zijn er geen springlessen voor de paarden!

Jan-Hein Brusse, onze woensdagavond springinstructeur, won het L-springen tijdens het koninginnedag-concours in Garderen. Hiermee plaatste hij zich voor het L-springen tijdens Outdoor Gelderland eind mei. Chantal Vink, bedankt voor de foto!Vanaf maandag 29 april 2013 is de kantine op de maandag en de woensdag gesloten tijdens de lessen van de rijvereniging. Voor de instructie is koffie en/of thee beschikbaar op de buitenbar.


Zaterdag 20 april 2013 is Dennis van den Brink met zijn Wennemars reserve-kampioen springen tijdens het NK Young Riders geworden. Dit op minimale afstand van winnaar Sjaak Sleiderink.
 

 


Pesse, 16 mei 2013 - Teus van den Brink uit Nijkerkerveen is toegetreden als nieuwe selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland. Na overleg tussen directie en de selecteurs Johan Heins, Emile Hendrix, Willy van der Ham en Egbert Schep viel in de eerste ronde de naam van Teus van den Brink. Nadat Van den Brink gepolst was en enige bedenktijd had gevraagd... zette hij op deze week zijn handtekening onder de selecteursovereenkomst die het SFN met alle selecteurs afzonderlijk heeft gesloten.

Teus van den Brink was zelf een zeer verdienstelijk ruiter, die gedurende lange tijd zijn sportieve ambities wist te combineren met de opbouw van een handelsstal in Nijkerkerveen. Zijn dochter Stephanie en zoon Dennis behoren al vele jaren tot zeer belangrijke talenten in de Nederlandse ruitersport. Alle successen die de beide jongelui hebben weten te behalen werden behaald op paarden die door Teus van den Brink op jonge leeftijd waren gespot als potentiële toppaarden. De combinatie van een gedreven liefhebber van de springsport in combinatie met de kennis en kunde van en over het springpaard, alsmede de inzet om er voor te blijven zorgen dat zijn kinderen hun toppaarden niet alleen behielden maar ook steeds opnieuw met zeer goede paarden de wedstrijdring binnenrijden, hebben er toe geleid dat de selecteurs Teus van den Brink unaniem als selecteur hebben voorgedragen.

Emile Hendrix, die vaak als woordvoerder van de selecteurs optreedt, was zeer ingenomen met het feit dat Teus van den Brink deze taak op zich wil gaan nemen. "Wij vonden het als selecteurs belangrijk om een oneven aantal selecteurs te hebben. En kijkend naar de toekomst was het noodzakelijk om enige verjonging in de groep selecteurs aan te brengen. Ook hebben wij allen respect voor de wijze waarop hij zijn kinderen bereden weet te houden. Wij zijn er van overtuigd dat Teus met zijn kennis en inzet een waardevolle aanvulling kan zijn voor het SFN", aldus Hendrix.

Ook SFN directeur Gerrit-Jan Swinkels toonde zich verheugd. "Ik ben blij dat de selecteurs heel snel met een unanieme voordracht wisten te komen. Dat is belangrijk omdat het selecteurcollectief de basis van het SFN vormt".


  

Met ingang van donderdag 18 april heeft Klaas Mostert zitting genomen in het hoofdbestuur van Manege Luxool. Hij werd met 100% van de stemmen gekozen.
Maandag 15 april 2013 hadden een aantal Neuderuiters les op de mooie thuisbasis van onze donderdagavond springinstructeur Edward van den Bragt, te weten stoeterij Sterrehof te Nunspeet.
Tijdens het prestigieuze concours Indoor Brabant 2013 werd het Rabobank talententeam 2013 bekend gemaakt. Wederom maakt Neuderuiterlid Dennis van den Brink hier deel van uit.


Van 20 t/m 23 februari 2013 vond de 32e editie van Jumping Indoor Nijkerk plaats.
Meer informatie over dit geweldige evenement vindt u ook op www.jumpingindoor-nijkerk.nlIn het weekend voorafgaande aan Jumping Indoor Nijkerk vonden de regiokampioenschappen plaats in het gelderse Brummen.
Hellen Burgwal werd reservekampioen in het L-springen, Jori Hilhorst werd in de klasse B 3e. Ook Marieke Vos en Gert-Jan van Esveld reden verdienstelijk mee met resp. een 13e en 15e plaats in de klasse B.