Subtop dressuur 26 oktober 2013

Afgelopen zaterdag werd door vrijwilligers van de Neuderuiters een Subtop dressuurwedstrijd georganiseerd in Manege Luxool te Nijkerk. De voorbereidingen begonnen al op vrijdagavond met het slepen van de rijbaan en het klaarzetten van de dressuurring. In de normaal van hindernissen voorziene accommodatie stonden nu de traditionele witte hekjes , letters en de juryhokjes. Op zaterdagmorgen kwam om 9.15 uur de eerste combinatie in de ring. Diverse combinaties reden 2 winstpunten in één proef, dit wordt behaald bij een gemiddelde score van boven de 65%. Uitschieter naar boven was hierbij Sanne Gilbers, zij kwam uit Varsseveld voor één proef naar Nijkerk, en won deze met 70,14%. De regionale toppers hebben het ook goed gedaan. Simone Witteveen won met de door wijlen Ton Karsteman gefokte Wish You Were Here Tk 2x de 2e prijs en behaalde hiermee de laatste 2 winstpunten in het ZZ-zwaar om te kunnen promoveren naar de Lichte Tour. Petty Vos won met de door haar ouders gefokte Kristy’s Utha V een 2e prijs in deze Lichte tour, de Prix St. George proef. In de hieropvolgende proef, de Intermediaire 1 won ze eveneens een 2e prijs.  


Uitslagen 26 oktober 2013


  
De rijbaan was op vrijdagavond klaargemaakt voor een dag dressuursport.  Sanne Gilbers won de ZZ Zwaar  met de hoogste dagscore van 70,14%.Startlijst subtop 26 oktober 2013

 
Petty Vos hier in actie tijdens een vorige wedtrijd               Oud Neuderuiter Chris Epskamp komt met één van zijn oudere                                                                                                                                                                 paarden naar Nijkerk.

Michel van Loon was één van de ruiters die kwam starten. Hij schreef op zijn eigen website het volgende stukje:

"Op zaterdag 26 oktober werd er bij R.V. Neuderuiters in Nijkerk een Subtop-dressuurwedstrijd georganiseerd voor de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour. We zijn met CMC Zaire(v,Gribaldi) naar de wedstrijd geweest en heb haar in de Lichte Tour uitgebracht. Het ging weer beter dan de vorige keer !! Het is een fijne wedstrijdaccommodatie in Nijkerk. De parkeerplaats is ruim en overzichtelijk. De rijbanen zijn ruim en licht en hebben een fijne bodem. Kortom, prettig starten dus !! Jammer was dat we in een lange file op de A1 terecht kwamen waardoor we te laat in Nijkerk waren. Ik zou Zaire in de Prix St. Georges en als oefenrondje in de Intermediaire 1 starten. Het is alleen bij het oefenrondje Inter 1 gebleven !!! Het losrijden ging best goed. Zaire liep lekker en was ontspannen. Ze werkte goed mee en liet zich rijden en bewerken. We reden een paar keer mooie pirouettes dus dat moeten we in de proef ook zo kunnen doen !! De proef ging best aardig. Zaire was ontspannen en pakte aardig goed aan. leuk om te voelen is dat ze steeds fanatieker word in de proef. Bij de uitgestrekte galop had ik mijn handen vol !! Er zaten mooie stukken in maar helaas ook wat foutjes. We kregen 58,22% en kon het daarmee vinden. Ik was niet ontevreden. Zaire maakt veel progressie en gaat steeds beter in het werk. Ze gaat steeds beter meewerken en kan dan ook meer aan de afwerking van de proef werken. Was blij dat ze beter ontspannen bleef dan de vorige keer. Nu thuis doortrainen om de foutjes eruit te krijgen en alles beter voor elkaar te krijgen en te houden. Het is erg leuk te werken en  te leren om een mooie Lichte Tour-proef neer te zetten !! Op 10 november gaan we op wedstrijd naar Lisse.  We gaan er weer tegenaan !!!"